Category Archives: Politik

Hati Terbuka

Standard

Lame gua tak wat “posting” pasal politik. Sempena bulan Ramadan Al-Mubarak ni, syaitan pon da takde, wa rase ni la waktu terbaik korang-korang semua tengok video kat bawah ni. Tengok dan fikirkan. Pastu, tanya balik diri kita, perlu ke kita nak jadi fanatik. Gua bukanla nak malukan sesape, tapi gua tak faham adakah dalam politik tu, kebenaran tu macam tak ada nilai. Penyokong-penyokong fanatik Anwar ni “still” macamtu jugak. Kalau pemimpin UMNO yang kena Read the rest of this entry

Advertisements

Ceritera Main Dalam Air

Standard

“Abah, esok abah cuti tak, Iz ingat nak jalan-jalan dengan abah. Lama dah kita tak jalan-jalan kat KL.”

“Abah tak boleh esok Iz. Iz kan tahu esok abah ade hal dengan kawan-kawan abah dekat KL.”

“Iz ikot tak boleh ke abah”

“Mmmm, ni hal orang-orang dewasa Iz. Iz kecil lagi”

“Abah mesti nak pergi BERSIH tu kan abah?”

“Mana Iz tahu ni. Mak bagitahu Iz ke?” Read the rest of this entry

Politik Gedegang

Standard

Politik. Proses dimana manusia membuat pilihan. Proses yang jika ia dibuat dengan matang dan penuh tanggungjawab, mampu menjulang agama, bangsa dan negara. Namun, jika proses ini dibuat dengan mengikut hawa nafsu dan tanpa rasional, kemudian dikotori pula dengan unsur seperti rasuah, gangsterisme dan fitnah maka jangan terkejut jika pada suatu masa nanti agama tidak lagi menjadi rujukan, bangsa tidak lagi dimartabatkan dan negara yang tercinta ini digadaikan. Read the rest of this entry